Klassiker Kjøpe Online Billig Pris Christiancomputergames Hvitt Gull Ring Med Zirkonia Fashion Style Billig Online oPy8W1k

Fp2OEijxhi
Klassiker Kjøpe Online Billig Pris Christiancomputergames Hvitt Gull Ring Med Zirkonia Fashion Style Billig Online oPy8W1k

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange er allerede i full gang med planlegge ferien. Sørg for at du har en dekkende reiseforsikring før du reiser, så slipper du å engste deg over det økonomiske hvis noe skulle skje.

Reiseforsikring er en billig økonomisk trygghet.

Hvert eneste år hører vi i media om reisende som ikke har hatt reiseforsikring etter en ulykke i utlandet. De typiske årsakene er gjerne at reiseforsikringen var utgått, eller at de rett og slett hadde glemt å tegne reiseforsikring.

Uten reiseforsikring kan du være så uheldig å komme hjem med en regning på flere hundretusen kroner etter et sykehusopphold. Det er ekstra bittert når du vet at du kunne fått en gratis reiseforsikring gjennom et kredittkort, og dermed sluppet unna hele regningen.

Reiseforsikring med kredittkort

Det er ikke alle kredittkort som har gratis reiseforsikring. Det er også forskjeller i dekningen. Nedenfor har du en oversikt over kredittkortene som er best på reiseforsikring. Forsikringen gjelder for husstanden, eller kortholder og inntil 3 medreisende.

(inneholder affiliatelenker)

Viktig å huske på:

minst 50%

Kredittkort eller egen reiseforsikring?

Dersom du reiser til utlandet 1-2 ganger i året, så vil det sannsynligvis reiseforsikringen du med et kredittkort være tilstrekkelig nok. Det er først når du skal oppholde deg i utlandet over lengre perioder, og mange ganger i året, at man har behov for å kjøpe en forsikring ved siden av. Selv med en helårsforsikring, vil det være lurt å benytte seg av et kredittkort på kjøp av reisen. Da er du nemlig sikret pengene tilbake dersom flyselskapet blir slått konkurs.

LES OGSÅ: Indeksfond - småsparernes favorittfond

Visse begrensninger

Bilferie: Reiser man for eksempel på en 2 ukers bilferie, vil ikke kravet om at minst 50% av reisen skal være betalt med et kredittkort være innfridd før det har gått én uke (gitt av kostnadene fordeler seg likt gjennom ferien). Det vil i så fall si at man går én uke uten reiseforsikring. I slike tilfeller er det derfor ikke tilstrekkelig med en gratis reiseforsikring gjennom et kredittkort.

Verdifull last: Det kan også være 20.000 kroner i erstatning for tap av reisegods ikke er godt nok. Kjøper men en egen reiseforsikring, vil du som regel få bedre dekning på reiseforsikringen. Det er store prisforskjeller hos forsikringsselskapene - så her er det penger å spare på å sammenligne.

Aktiviteter med høy risiko: Ekstremsport er logisk nok forbundet med økt risiko. Det er derfor vanlig at forsikringsselskapene ikke dekker slike aktiviteter med en alminnelig reiseforsikring. Det samme gjelder for ekspedisjoner i land med dårlig infrastruktur og mangel på offentlig kommunikasjon. Er du i tvil om forsikringen vil gjelde i ditt tilfelle, bør du kontakte forsikringsselskapet på forhånd.

Kredittkort på ferie

I tillegg til at det lønner seg å bruke et kredittkort til bestilling av reisen, er det også andre fordeler ved å bruke kredittkortet i utlandet. Det eneste du må huske på er å unngå å ta ut penger i minibanker. Det medfører nemlig gebyrer og rentene begynner å løpe fra samme dag som uttaket.

Sikkerhet: I følge Diemer Gull Øredobber Bicolor Komfortabel Salg På Nettet Gratis Frakt Beste Butikken For Å Få Gratis Frakt Med Kredittkort Rabatt Ekstremt PFbxIY9V
, kan du reklamere dersom en butikk har trukket deg urettmessig, eller at det er feil eller mangler på varen. Du har også som nevnt krav på pengene tilbake dersom flyselskapet går konkurs.

Rabatter: Med Billig Salg Få Autentiske Dorothy Perkins X Utstillingsvindu Senorita Sandaler Med Høy Hæl Engros-Pris Online Anbefaler Rabatt Billig Opprinnelige Levere Online 6raITy6k
opptjener du Eurobonus-poeng hver gang du betaler med kortet. Poengene kan blant annet brukes til flybilletter, leiebil og tilgang til lounger. Klaring Rabatter Billig Rabatt Ggaaff ® Blendende Ringer For Ham Og Henne Prisen Er Satt Av 2 uZWZq
har et lignende rabatt-program, men her kan du kun benytte opptjente CashPoints til å kjøpe flyreiser.

Stikkord: reiseforsikring , rabatt

Var denne artikkelen nyttig?

Nyttig
Papirutgaven
Kontakt
Wolky 08125 Kjøpe Billig Kjøp Hot Salg Billig Online Clearance 2018 Nye Under 70 Dollar zcZI0L

Du er her

/ Kan jeg nekte en ansatt å ta ferie i siste del av oppsigelsestiden?
UKENS JURIDISKE DILEMMA: En medarbeider har sagt opp sin stilling, og ønsker å ta ferie i siste del av oppsigelsestiden fordi han må flytte langt unna. Nå lurer lederen på om han kan nekte medarbeideren dette. Les svaret fra vår juridiske ekspert, Jens Kristian Johansen i Grette
Publisert 24.03.2017 05:59

Hei!

Jeg har en ansatt som sa opp jobben 1. februar, med tre måneders oppsigelsestid. Han har orientert om at han skal tiltre ny jobb 2. mai. Denne jobben er et helt annet sted i landet enn nåværende jobb, så han ønsker å ta ut ferie de siste to ukene av oppsigelsestiden. Han har 5-6 uker i opptjent ferie. Vi har stort behov for vedkommende på jobb ut oppsigelsestiden. Kan jeg nekte ham å ta ut ferien disse ukene?

I utgangspunktet kan arbeidsgiver nekte arbeidstaker å ta ut denne ferien i oppsigelsestiden.

Feriefritid

Feriefritid er regulert i ferielovens kapittel II. Lovens § 8 har en egen bestemmelse om avvikling av feriefritid i oppsigelsestiden. Avvikling av feriefritid ved arbeidsgivers oppsigelse er regulert i første ledd.

I disse tilfellene kan ikke arbeidsgiver ensidig legge oppsagt arbeidstakers ferie til oppsigelsestiden, med mindre oppsigelsestiden er tre måneder eller lengre.

Situasjonen er imidlertid annerledes ved arbeidstakers egen oppsigelse. Dette er regulert i § 8 annet ledd. Her følger det at fastsettelse og avvikling av ferie ved arbeidstakers egen oppsigelse følger vilkårene i §§ 6 og 7.

Dette innebærer at det ikke gjelder noen særregler ved arbeidstakers oppsigelse. Bakgrunnen for forskjellen på reglene om ferieavvikling ved arbeidsgivers og arbeidstakers oppsigelse, er at arbeidstaker i sistnevnte tilfelle ikke har det samme behovet for å områ seg. Ferieavvikling ved arbeidstakers oppsigelse, må altså følge de vanlige reglene i ferieloven.

Hovedregelen er da at arbeidstaker kan kreve at hovedferie på minst 18 virkedager, gis i hovedferieperioden som er mellom 1. juni og 30. september. Denne regelen innebærer en begrensing i arbeidsgivers styringsrett med hensyn til ferieavvikling.

Bestemmelsen kan ikke tjene som begrunnelse for at den ansatte hos deg har krav på å ta ut feriefritid de siste to ukene i april. Utgangspunktet er snarere at arbeidsgiver bestemmer tidspunktet for avviklingen av denne ferien. Det er ingenting i veien for at arbeidsgiver og arbeidstaker avtaler at ferie skal avholdes på et annet tidspunkt, men vi oppfatter det slik at det ikke er aktuelt i deres tilfelle.

Feriepenger

Et annet viktig spørsmål i denne sammenheng er hva som skjer med arbeidstakers rett til feriepenger. Du opplyser at arbeidstaker har opptjent 5-6 uker ferie.

Vi går ut fra at dette innebærer at dette er snakk om feriefritid som er opptjent både i 2016 og 2017. Avhengig av om arbeidstaker har rett til fem ukers ferie, eller fire som er lovens minimumsgrense, har vedkommende en eller to ferieuker til gode som ikke ble tatt ut i 2016. Vi går likevel ut fra at det ble trukket i juni 2016 for samtlige ferieuker. Arbeidstaker har derfor krav på å få etterbetalt den lønnen som ble trukket for en eller to uker i 2016 som ikke ble tatt ut i feriefritid.

Ved å nekte at arbeidstaker tar ut to uker ferie i april 2017, vil arbeidsgiver ha lønnsplikt overfor arbeidstakeren, i tillegg til at man er skyldig lønn for ikke uttatt ferie i 2016, og feriepenger opptjent i 2017.

Ved å la arbeidstaker ta ut ferien i oppsigelsestiden, vil arbeidsgiver med andre ord spare lønnskostnader, så det bør med i betraktningen om arbeidsgiver skal akseptere ferieavvikling

Nøkkelord
Ledernett
Nyheter
Ukens dilemma
Ukens juridiske dilemma
Ferie
Oppsigelse
Melvin amp; Hamilton Toni 24 Svart Klassisk Billig Pris Salg Med Mastercard God Selger Kjøpe Billig 2018 Utløp Med Paypal Orden 9ZWjm
Grette
Faktaboks

Ledernetts juridiske ekspert: Jens Kristian Johansen er advokat og partner i Advokatfirmaet Grette. Han har over 16 års erfaring som advokat med arbeidsrett, pensjon og prosedyre som sine spesialfelt. Til daglig jobber Johansen som advokat og leder av Arbeidslivsavdelingen i Grette.

Kan vi hjelpe med noe?

Shop
Info
Kundesenter
Nyhetsbrev
Snakk med oss!

Har du noen spørsmål? Send oss e-post på info@bamigo.noeller ring oss på0044 1604 300121

Våre amigos fra kundeservice er tilgjengelige på ukedager fra 8.00 til 22.00 og i helger fra 9.00 til 18.00.

Mastercard Visa PayPal American Express Payment in Advance UPS

© 2018 Bamigo.com. *Alle prisene som er vist på nettsiden vår er underlagt moms utenfor EU.